De kunst van het flirten

Ik had een date met Robert! Een echte PUA. En nog een lekker ding ook: kale kop, getraind lijf. Sinds mijn relatie passé is met ‘mijn’ knappe kale, Peter, heb ik een zwak voor kale mannen. Ik las bovendien onlangs, dat een kaal hoofd duidt op een hoge testosteron spiegel, dus veel mannelijke hormonen. Ik hou wel van echte mannen. Volgens mij heb ik zelf aardig wat mannelijke energie, en een echte man die op een natuurlijke manier de leiding neemt, geeft mij de ruimte om weer helemaal vrouw te zijn. En daar kan ik echt van genieten!

PUA: Pick Up Artist

Toen Robert vertelde dat hij een PUA was, had ik er nog nooit van gehoord. PUA staat voor Pick Up Artist. Een echte flirt dus, gespecialiseerd in het oppikken van dames. Ik wilde graag van hem leren, dus nam ik het initiatief tot een date.

Ingewijd in de geheimen van het flirten

Die avond wijdde Robert me in de geheimen van het flirten in. In het café wees hij op tafeltjes met stelletjes en legde uit, aan de hand van hun lichaamstaal, hoe hun relatie in elkaar stak. Een eyeopener! Ook gaf hij met een voorbeeld aan, hoe hij zich op een opvallende manier zou introduceren bij een groepje jonge vrouwen, die een eindje verderop bij elkaar zaten. Hij vertelde dat hij waarschijnlijk door de meeste dames verafschuwd zou worden. Maar op die manier creëerde hij ook een kans, dat één van die vrouwen toch onder de indruk zou zijn van hem, hetgeen weer mogelijkheden bood voor een vervolg flirt!

Wat is flirten

Flirten heeft eigenlijk twee verschillende betekenissen. Flirten staat voor het spel van elkaar het hof maken, zonder ernstige bedoelingen. Maar flirten is ook een manier van in verbinding komen met elkaar, waarbij je de ander voor je in wilt nemen. Verbinding maken doe je door aansluiting te vinden bij de belevingswereld van de ander.

Non-verbaal flirten

Uit onderzoek is gebleken dat 55% van de communicatie lichaamstaal is, 38% intonatie en slechts 7% woorden.  Lichaamstaal spreek je met jouw lichaamshouding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en zelfs met jouw ademhaling. Dat de non-verbale communicatie verreweg het belangrijkste is, leerde ik al van Robert. In het café analyseerde hij complete relaties, zonder dat we het gesprek konden volgen.  Wat je uitstraalt komt binnen bij de ander. Dus flirten begint met zelfvertrouwen, weten wie je bent en wat je te bieden hebt.

Verbaal flirten

Er wordt op internet veel aandacht besteed aan de beroemde openingszin. Maar hoe kom je in een echte connectie met de ander? Wat is daarbij het allerbelangrijkste? Juist…luisteren! Als je luistert, dan kun je aansluiten bij de belevingswereld van de ander. Bied je aan als luisterend oor, als probleemoplosser. Wat die openingszin betreft…richt je met jouw aandacht op die persoon waar jouw interesse naar uit gaat, en achterhaal waar hij/zij op dat moment de aandacht op gericht heeft. Zie je bijvoorbeeld een leuke dame met een zakelijke uitstraling en met haar koffers net aangekomen in het hotel, vraag haar dan bijvoorbeeld: ‘Ben je hier voor je werk?’ En ontdek wat er dan gebeurt. Ga eens een middag de straat op om dit te oefenen. Want oefening baart kunst. Als je vervolgens iemand ontmoet die je echt leuk vindt, dan is het maken van contact een natuurlijke stap geworden.