Date!

Bij 'Mijn matches' staat een intrigerende foto van een lange, slanke man. Hij woont in dezelfde plaats als ik en heeft een open relatie. 'Wij geven elkaar de ruimte voor een relatie plus', lees ik op zijn profiel. Ik ben nieuwsgierig. Twee jaar na het beëindigen van mijn relatie met grote Liefde Peter ben ik wel weer eens toe aan een heerlijke uitdagende nieuwe liefde in mijn leven. Ik hou van lange mannen, ook al ben ik zelf maar een kleintje. Peter en mijn echtgenoot zijn allebei 1.90m +.

Een jongere vriend

Deze man is bovendien een paar jaar jonger dan ik. Een jongere vriend lijkt me best stoer. Het is ook een trend, met dank aan de toenemende economische zelfstandigheid van vrouwen. Inkomen en status van de man zijn niet meer belangrijk, want daar zorgen we zelf voor. Samen pret hebben des te meer. Waarom dan niet met een jongere man? Seksueel gezien schijnen jongere mannen beter te matchen met oudere vrouwen.

'Ik breng hem vandaag wat later'

Onlangs sprak Edwin Evers van radio 538 met Patricia Paay (61) over haar vriend (27). Zij beëindigde het gesprek met: 'Ik kruip nog even terug in bed, lekker bij mijn vriendje.' Waarop Evers vroeg: 'Moet hij niet naar school?' La Paay antwoordde spontaan: 'Ik breng hem vandaag wat later.' Ik lag in een deuk van het lachen. Petje af voor La Paay: Gewoon lekker leven zoals je zelf vindt dat het goed is, en daar open en eerlijk over zijn. Zo leef ik zelf ook.

Vrouw met ervaring die weet wat ze wil

Er is één probleem. Het object van mijn nieuwsgierigheid staat op mijn eigen datingsite PAM, gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van mensen die openstaan voor meer dan één liefdesrelatie op een eerlijke manier. Ik geniet ervan om zoveel gelijkgestemden bij elkaar te zien. Op andere datingsites is het zoeken naar een gelijkgestemde te vergelijken met het zoeken naar de bekende speld in een hooiberg. Echter, als eigenaar van PAM kan ik niet anoniem contact leggen. Ik heb best wel lef, maar dit... Na een paar weken overwint de nieuwsgierigheid het van mijn schroom. Ik schrijf een kort berichtje. En zowaar! Een geanimeerd mailcontact met ene Jan volgt. Op mijn opmerking dat een jongere vriend me best stoer lijkt reageert hij met: 'Heerlijk, een vrouw met ervaring die weet wat ze wilt.'

Snel afspreken

We zijn het erover eens dat het weinig zin heeft om lang te mailen met elkaar. Pas als je elkaar in het echt ontmoet, dan weet je of je een klik hebt of niet. Ik zag ooit een interview op tv met een vrouw die een jaar lang een liefdesrelatie per sms onderhield met een man. Ze sms'ten van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en waren verliefd op elkaar, maar ze hadden elkaar nog nooit gezien. Na een jaar besloten ze om elkaar te ontmoeten. Het betekende het einde van een illusie. De klik ontbrak. Ze hebben elkaar nooit meer een sms’je gestuurd.

 

Al snel bellen we met elkaar en proberen we om een afspraak te maken. Ik weet inmiddels wie hij is en waar hij woont. Dat vind ik belangrijk want ik weet graag met wie ik afspreek. Mijn agenda is flexibel, zijn agenda is gevuld. Hij vertelt dat hij het soms moeilijk vindt om de balans te bewaken tussen werk en privé. Zijn werk slokt regelmatig teveel tijd op. Ik maak een grapje: 'Dan wordt het tijd voor een nieuwe liefdesrelatie. Want dan ga je je prioriteiten automatisch naar privé verleggen en keert de balans vanzelf terug.'

Verrassing

De volgende ochtend ontvang ik een sms’je: ‘Hey jongedame, ik wil jou verrassen en uitnodigen om wat te gaan drinken of lunchen op de Posbank. Jij bent toch flexibel hihi?’ Jan had een vrije dag genomen! Het is prachtig weer en ik laat me niet kennen, dus 1,5 uur later ontmoeten we elkaar voor het eerst. Zijn vrouw heeft al jaren een vriend. Wat is het toch heerlijk om te zien en te horen dat de ander ook echte, eerlijke ruimte heeft. Lekker samen uitstapjes maken en samen nachten doorbrengen behoren dan ten minste tot de mogelijkheden. Het glaasje rosé bij onze lunch completeert het geheel. Op deze prachtige zomerdag heb ik een mooi mens leren kennen. 

Ageeth Veenemans

 

Dit artikel is eerder gepubliceerd op www.vrouw.nl.

 

De aanhouder wint

Ik stond al een paar jaar op PAM. Af en toe geschreven met iemand. En een paar keer met iemand afgesproken. Maar tot een langdurige relatie kwam het niet. Mijn vrouw had ondertussen ook via PAM mensen ontmoet, maar ook bij haar duurde de relatie vaak niet lang. Totdat ze met iemand contact kreeg waar ze direct een klik mee had. Van een eerst voorzichtig aftasten via mail, kwam de eerste ontmoeting. En dat bleek erg te bevallen.

Dag Coos, dag vakantie

Yes!!! Dat had ik goed gedaan, vond ik zelf. Hoewel ik een aversie tegen computers heb, was het me toch maar mooi gelukt om een reis voor ons tweeën te boeken naar Spanje. Mijn polylief Coos en ik zouden vrienden van ons gaan bezoeken die daar  lees verder

Zij houdt ook van mij! (door Samantha)

Zaterdagavond, na een kei-fijn polyamoriecafé in Arnhem (lees meer over deze avond) ga ik met mijn nieuwe liefde Erik voor het eerst naar zijn huis om kennis te maken met zijn vrouw. Heel spannend voor ons allebei, want eerst wilde ze me niet zien.